A korral arcszínünk is változik!

A kor előrehaladtával nemcsak ráncaink mennyisége és mélysége növekszik, hanem bőrünk színe is változik. Ez a változás pedig kettős természetű. 

A bőr színét a melanociták által termelt melanin nevű festékenyag adja. A melanin úgynevezett melanoszómákban, kis festékcsomagocskákban található a bőrben. A bőr színét pedig a melanoszómák nagysága és sűrűsége határozza meg.

Az arcszín változásának belső okai

Az idő múlásával többféle változás is történik bőrünkben. Ezek a változások belső és külső okokra vezethetők vissza, ráadásul a változások mértéke a különböző etnikai csoportoknál más és más lehet.

Az arc fiatalságát a bőrszín is meghatározza.

Arcunk fiatalsága és szépsége nemcsak a ráncokban és az arckontúr megereszkedésében mérhető, hanem a kor előrehaladtával az arcszín változásában is.

A belső okok magából az öregedési folyamatokból adódnak. Méghozzá a sejtek öregedése, a hormonszintek változása, a növekedési faktorok termelésének csökkenése stb. következtében. A szöveti funkció működése beszűkül, a bőr víztartalma csökken, ezért szárazabbá válik, fokozatosan elvékonyodik. Ennek a folyamatok a részjelensége a melanoszómák számának csökkenése is, melynek hatására a bőr fakóvá válik. Eleve sötét bőrű emberekben ez feltűnőbb lehet. Ezzel párhuzamosan azonban pigment foltok (“öregségi foltok”) is megjelenhetnek, ami a melanoszómák eloszlási egyenetlenségének következménye.

Az apró a foltocskák általában villanófényes kezelésekkel, illetve lézerrel eltüntethetők vagy fakóbbá tehetők. Ennek a mechanizmusa hasonló a szőrtelenítéshez, vagyis a melaninban elnyelődő fény, hővé alakul és elégeti azt. Sajnos ez nem mindig eredményezi a folt eltűnését, hiszen az nem feltétlen sejten belül helyezkedik el. Az égés hatására, a megváltozott struktúra miatt az immunrendszer képes eltávolítani az égett melanint.

A korral az arcszín is változik, a Newa ebben is segít.

A bőrfiatalító kezeléseknek – pl. a Newa 3DEEP technológiának – köszönhetően, bármely korosztály élvezheti arcbőrének fiatalságát.

Jó hír, hogy a rádiófrekvenciás bőrfiatalító kezelések, melyek alapvetően ránccsökkentő eljárások – mintegy mellékhatásaként – ezeket a foltokat is képesek halványítani. Ez nem a foltok direkt kezelésének, inkább a funkció javulásának az eredménye. Ugyanúgy, ahogy a bőr kötőszöveti rostjai képesek újrarendeződni, a melanin eloszlás is képes újra egyenletesebbé válni.

Vannak azonban olyan öregségi bőrelváltozások, amelyek korral egyre gyakoribbak. Ezek már a bőr szintjéből kiemelkedő elváltozások, melyek lehetnek színesek vagy bőrszínűek, hámlóak stb. Az ilyen elváltozásokat nem érdemes házilag barkácsolni, ellenben rendszeresen szükséges bőrgyógyásszal kontrolláltatni őket.

Melyek azok a külső hatások, amik befolyásolják az arc színét?

A külső okok főként a nap UV sugárzásának, az úgynevezett fotoagingnek a következményei. Ezek az intenzív oxidációs hatások rárakódnak a belső változásokra. Hatásuk azonban nem lebecsülendő, mert az öregedő bőr elváltozásait akár 80%-ban is a fotoagingnek írhatjuk a számlájára. Ettől válnak kifejezettebbé a ráncok – ez felelős leginkább a mély ráncokért -, ettől lesz kifejezettebb a bőr szárazsága, érdessége, egyenetlensége és persze a megváltozott színelosztás is ennek számlájára írható.

A bőr kiindulási színe sem mindegy, mikor az arcszín változásáról beszélünk.

Mikor az arcbőrünket vizsgáljuk, az sem mindegy, milyen “alap” arcszínből indulunk ki!

Az UV fény hatására bekövetkező változások nagymértékben függenek a kiinduló bőrszíntől is. A világosabb bőrű emberek korábban kezdenek el elváltozásokat mutatni és ezek a változások később kifejezettebbek is lesznek a sötétebb kiindulási bőr változásaihoz képest. A bőr nap elleni védekezésének eszköze ugyanis pont a bőr melanin tartalma. A sötétebb bőr több melaninja nagyobb védelmet jelent. Ismert például, hogy a melanóma (rosszindulatú festéksejtes bőrtumor) előfordulása gyakoribb a világosabb bőrű embereken. Érdekes, hogy sötétebb bőrűeken nem is a napnak kitett helyeken jön létre legtöbbször, és ha megjelenik, sokkal agresszívabb. Ez is mutatja, hogy náluk más okból jön létre ez az elváltozás, és a melanintartalom kifejezett védő hatást jelent.

A bőr öregedése…

A bőr öregedésének és az azzal járó elváltozások elkerülésének, késleltetésének legfőbb eszköze a megfelelő és folyamatos fényvédelem. A fentiekből következik, hogy ez a védelem nemcsak késlelteti az elváltozásokat, hanem ezáltal csökkenti is mértéküket.

A fényvédelemre kortól függetlenül szüksége van.

Az arcbőrünk kortól függetlenül igényli a fényvédelmet! Nem lehet “elég korán” elkezdeni bőrünk védelmét!

A melanociták (festéksejtek) az UV fény hatására szintén öregszenek és károsodnak. Ennek hatására hyper- és hypopigmentált (vagyis intenzívebb színű) elváltozások jelentkeznek a kor előrehaladtával. Ezek a foltok sokszor zavaróak, és rejtett vagy nyílt diszkriminációhoz is vezethetnek. Így ezek már az életminőséget is ronthatják, vagyis pszichológiailag is káros hatást jelenthetnek. Épp ezért, így vagy úgy, de foglalkozni kell velük. Mindenképp dolgozni kell az öregedés jeleinek elfogadásán, de ugyanúgy, ahogy a ráncok ellen, ezek ellen is lehet tenni.

Öregségi foltokra mit?

Léteznek különböző bőrfehérítő kozmetikumok, ami segítenek a festékfoltok halványításában. Fentebb említettük a különböző fizikai eljárások szerepét is. A bőrfiatalító kezelések, a bőrfiatalító fogalom abban különbözik a részletekre adott válaszoktól, hogy az ilyen eljárások valóban hatnak a bőr bazális sejtjeire, így a fibroblasztokra, melyek a kollagén és elasztint termelik, és a melanocitákra, amelyek a pigment termeléséért felelősek. Ezen sejtek anyagcseréjének fokozása képes helyreállítani a funkciójukat is, így nemcsak az öregedés tünetei, hanem azok oka is célba vehető.

gulyas1

Dr. Gulyás Tamás – orvos, életmódszakértő – Newa.hu

Tanácsra van szüksége?
Forduljon bizalommal szakértőnkhöz!

Tel.: + 36 30 6303 777
Email: info@newa.hu

Newa™ bőrfiatalító: hírességek ajánlásával!

Bíró Ica és Newa ránctalanító készülékAzért szeretem nagyon a Newa bőrfiatalító készüléket, mert nemcsak a ráncokat csökkenti, hanem az arc kontúrját is eredményesen megemeli.”

Bíró Ica

Szeretné az öregedés okait megfelelő módszerrel kezelni? Tű és fájdalom nélkül fiatalítaná bőrét? Ismerje meg a Newa™ rádiófrekvenciás ránctalanító, arcfiatalító készüléket, amellyel saját otthonában, kényelmesen feszesítheti arckontúrját és csökkentheti ráncait! Bővebben a Newa bőrfiatalítóról ide kattintva olvashat! >>

Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!

Név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet

Biztonsági kód:

Sztárok, akik velünk fiatalodtak
Horváth Éva

„Egy-egy esemény előtt ez a pár perces arcfiatalítás valóban csodára képes. És ha megcsináljuk a 20 napos kúrát, akkor a ránctalanító hatás sem marad el.”

Horváth Éva, szépségkirálynő

Bíró Ica

„Azért szeretem nagyon a Newa bőrfiatalító készüléket, mert nemcsak a ráncokat csökkenti, hanem az arc kontúrját is eredményesen megemeli."

Bíró Ica, modell

tovább >>
Bőrgyógyászok ajánlásával
Dr. Julia T. Hunter

„Ez a legjobb teljes testre alkalmazható bőrfeszesítő technológia, mellyel eddig találkoztam (...) pedig nekem nem könnyű a kedvemre tenni.”

Dr. Julia T. Hunter

Dr. Neil S. Sadick

„Mi ajánljuk a Newát az összes olyan páciensünknek, aki nagyszerű, otthon elérhető eredményekre vágyik."

Dr. Neil S. Sadick

tovább >>
Newa™ 3DEEP® - vásárlóink eredményei

„Már rögtön az első kezelést követően éreztem a különbséget a bőrömön – és látható is volt! Nagyon sok dicséretet kaptam.”

G.H., 52 éves

„A szarkalábak és ráncok már kevésbé észrevehetőek, különösen a mélyebb ráncok a szemem körül!”

S.S., 46 éves

„A kezelések nagyon kellemesek és az eredmény láthatóan észlelhető már az első kezelés után is.  A Newa™ pontosan az, amit kerestem.”

G.W., 45 éves

tovább >>
Newa™ 3DEEP® - klinikai tanulmányok

Objektív méréseken alapuló klinikai vizsgálatok szerint a Newa™ 3DEEP® 1 hónapos kúrát követően átlagosan 36%-kal csökkenti a ráncokat. tovább >>

Mi az a 3DEEP®?

Az orvos-esztétikai centrumok népszerű arcfiatalító technológiája. Ugyanezt építették be a Newa™ otthoni ránctalanító készülékbe: hatékonyságát orvostechnikai minősítés is jelzi.

tovább >>
Newa™ 3DEEP® videók
Díjazott innováció

A Newa™3DEEP® egy Edison Awards bronzérmes találmány! Interjú a fejlesztővel:

Ránctalanítás cikkek

Ránctalanítás kollagén segítségével – Átverés vagy Csodaszer?

Napjainkban egyre többször hallhatunk a kollagén áldásos hatásairól. Ódákat zengenek róla a narancsbőrösök, az ízületi problémákkal küzdők, és a…

Ránctalanító Szalonkezelés Otthon, Karantén Idején

Végre rátaláltál a Tökéletes Ránctalanító és Bőrfeszesítő Megoldásra, mégpedig a szépségszalonok rádiófrekvenciás bőrfeszesítő kezelésében. Évek hosszú és fáradságos keresése…

Ráncok és Megereszkedett Bőr Mindenhol – Mi a Teendő?

Már nem olyan feszes az arcbőröd, mint régen? Mintha már nem is csak a ráncokkal lenne probléma, de még…

tovább >>

Newa ügyfélszolgálat

2013-2019 Newa™ 3DEEP® / Minden jog fenntartva