A rádiófrekvenciás eljárások története

Az emberiség a mágnesességet és az elektromágnesességet már nagyon korán felismerte, bár akkor még nem voltak eszközei mérésére. Annyit tudtak megítélni, hogy két pólus létezik: a negatív és a pozitív.

Az elektromosság és mágnesesség területén a nagy fejlődést a fizika fejlődése hozta el

1864-ben James Clerk Maxwell állt elő az elektromágnesesség elméletével, nevezetesen, hogy elektromos áramlás mágneses teret kelt, illetve a mágneses tér elmozdításával elektromos áramot lehet gerjeszteni. Erre alapozva tanulmányozta Heinrich Rudolf Hertz az elektromágnesesség természetét és leírta, hogy az elektromágneses eszközök mérhető rádióhullámokat generálnak. Hertz volt az első, aki rádióhullámokat tudott küldeni és fogadni. A rádiófrekvenciás rezgés mértékegységét is ő utána nevezték el. A Hz (Hertz) a másodpercenkénti rezgések számát jelenti. Ezt követően a mértékegységet mindenféle rezgésre kiterjesztették, így a hanghullámok rezgésszámát is Hertz-ben mérjük.

Elektromos kezelések az orvoslásban

Az elektromosság több ezer éve hatékony eszköz volt az orvostudomány kezében. I.e. 2750-ből származó egyiptomi feljegyzések már írnak a nílusi macskahal elektromos tulajdonságairól, illetve Hippokratész i.e. 420-ban említi az elektromos hal orvosi terápiás alkalmazását. Az 1700-as években európai orvosok kontrollált elektromos áramokat használtak különböző állapotok, mint például fájdalom, keringési zavar vagy fagyott váll kezelésére. Egy, a korai 1900-as években megjelent közleményben krónikus gyulladás kezelésére javasolták az elektromos áram jótékony hatását, és megemlítik anyagcsere javító tulajdonságát is.

Megbizhato es hatekony ranctalanitas

Az elektromos áram által keltett rádiófrekvenciás rezgést az információtovábbításon kívül szintén használják az orvoslásban több mint 80 éve. A rádiófrekvenciás energia a szövetekben gyorsan csillapodik, és eközben hőt termel. Ezt a hőhatást kezdetben kisebb kinövések leégetésére, vágásra és vérzéscsillapításra alkalmazták és alkalmazzák a mai napig is. Az alkalmazások során szerzett tapasztalatok és a technika jobb megértése során a technika kifinomultabbá vált. A hőhatás pontos helyét és mélységét jobban tudták kontrollálni és az orvosi alkalmazás mellett az esztétikai, szépészeti beavatkozások része is lett a rádiófrekvencia. A rádiófrekvenciás hőhatás mértéke és mélysége az elektródák méretétől, távolságától, illetve az alkalmazott frekvenciától függ.  Az orvosi és esztétikai eszközök frekevenciájának felső határa 10 MHz-ig terjed.

A rádiófrekvenciás alkalmazások fajtái

A rádiófrekvenciás eszközökben az áram két elektróda között fut át. Az elektródák helyzete, száma és formája határozza a kezelés fajtájának lehetőségeit és korlátait.

  • A monopoláris rendszerekben a kezelt páciens testén van egy nagy felületű földelő (pozitív) elektróda és egy csúcsi kezelő (negatív) elektródával történik a kezelés. A hőhatás a kezelőeszköz csúcsán összpontosul. A hő mélysége a kezelőelektróda méretének a fele. A kozmetikában ez a technológia nehézkesen alkalmazható, mivel a hőleadás mértéke nem olyan kiszámítható.

monopolaris radiofrekvencias technologia-

  • A bipoláris rendszerekben a negatív és pozitív elektróda meghatározott távolságban van egymástól. A rádiófrekvenciás hőhatás a két elektróda közötti területre korlátozódik, és így sokkal jobban kontrollálható, mint a monopoláris rendszerek esetén. Vágásra ellenben nem használható. Az elméleti hatásmélység a két elektróda közötti távolság fele. De ez jobban függ az alkalmazott frekvencia mértékétől. A kisebb frekvencia nagyobb hullámhosszat jelent és mélyebb szöveti behatolást eredményez.

bipolaris radiofrekvencias technologia-

Rádiófrekvenciás kezelések a kozmetikában

Az első nem vágásra és égetésre alkalmazott rádiófrekvenciás orvosi kezelést a válltok kollagénjének összehúzására alkalmazták, igen nagy sikerrel. Ez az eszköz bipoláris volt. Mivel a szépészeti kezelések fő területe a bőr, és fő célpontja a kollagén, a rádiófrekvencia alkalmazása ott is hamar megjelent. A fő alkalmazási terület a ránckezelés volt és az is a mai napig.

Kezdetben monopoláris rendszerekkel próbálkoztak, de azok korlátai miatt hamar áttértek a bipoláris alkalmazásra, bár egyes kezelések esetén még ma is alkalmaznak monopoláris eszközöket. A fejlesztések már új, multipoláris rendszereket is kitermeltek. A tripoláris rendszerekben egy pozitív (föld) elektród és két negatív elektróda található, melyek felváltva adják le a rezgést. A tetra, hexa vagy oktopoláris rendszerekben bipoláris elektróda párok vannak, tehát olyanok, mintha egyszerre több eszközt alkalmaznának.

Az első arcfeszesítő rádiófrekvenciás szépészeti eszköz

Az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerbiztonsági Intézet (FDA) az első arcfeszesítő rádiófrekvenciás szépészeti eszközt 2000 júliusában engedélyezte, mely monopoláris volt. Az első FDA engedély kiadását követően sok eszköz jelent meg a piacon a rádiófrekvenciát más fizikai eljárásokkal is (pl.: infravörös fény, villanófény, vákuum stb.) kombinálva. Később megjelentek az otthon használatos RF eszközök is. Ezek legtöbbje CE minősítéssel rendelkezik ugyan, de az FDA nem engedélyezte őket, mivel a hőhatás kontrollálása és az égési sérülések elkerülése kezelő személy jelenétét igényli.

A leghaladóbb technológia a rádiófrekvenciás eljárások területén a 3DEEP® technológia

3 elektródapárjával a hőt célzottan a bőr alsó rétegébe képes juttatni a felette levő részek minimális melegítésével. Ezt a nagy kozmetikai gépekben már több mint 5 éve alkalmazzák, de egy éve a piacra került a technológia birtokosának otthon használható eszköze a Newa™ is. A Newa™ ez évben, tehát 2013-ban kapta meg elsőként az FDA engedélyt, az otthon használatos otthoni használatú energiaalapú eszközök közül. Ez nemcsak az Newa™ban alkalmazott 3DEEP® technológiának, hanem a számos beépített biztonsági funkciónak köszönhető, mellyel az otthoni kezelés teljesen biztonságos. Jelenleg ez az egyetlen otthoni készülék, melynek használatát az FDA is engedélyezte.

Newa ránctalanítás otthon

A professzionális 3DEEP® rádiófrekvencia erejével látványos arcmegemelkedés érhető el

A 3DEEP® rádiófrekvenciás technológia fantasztikus megoldás ránckezelésben és nem véletlen, hogy ennek otthonra tervezett eszköze a Newa™ 2013-ban Orvosi Tudományos kategóriában elnyerte a neves Edison Innovation díjat.

newa-ranctalanitas-otthonTű és fájdalom nélkül fiatalítaná bőrét?

Ismerje meg a Newa™ ránctalanító készüléket, amellyel saját otthonában, kényelmesen végezhet 3DEEP® rádiófrekvenciás arckezeléseket!

bovebben-newa

Hasznos linkek:

Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!

Név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet

Biztonsági kód:

Sztárok, akik velünk fiatalodtak
Horváth Éva

„Egy-egy esemény előtt ez a pár perces arcfiatalítás valóban csodára képes. És ha megcsináljuk a 20 napos kúrát, akkor a ránctalanító hatás sem marad el.”

Horváth Éva, szépségkirálynő

Bíró Ica

„Azért szeretem nagyon a Newa bőrfiatalító készüléket, mert nemcsak a ráncokat csökkenti, hanem az arc kontúrját is eredményesen megemeli."

Bíró Ica, modell

tovább >>
Bőrgyógyászok ajánlásával
Dr. Julia T. Hunter

„Ez a legjobb teljes testre alkalmazható bőrfeszesítő technológia, mellyel eddig találkoztam (...) pedig nekem nem könnyű a kedvemre tenni.”

Dr. Julia T. Hunter

Dr. Neil S. Sadick

„Mi ajánljuk a Newát az összes olyan páciensünknek, aki nagyszerű, otthon elérhető eredményekre vágyik."

Dr. Neil S. Sadick

tovább >>
Newa™ 3DEEP® - vásárlóink eredményei

„Már rögtön az első kezelést követően éreztem a különbséget a bőrömön – és látható is volt! Nagyon sok dicséretet kaptam.”

G.H., 52 éves

„A szarkalábak és ráncok már kevésbé észrevehetőek, különösen a mélyebb ráncok a szemem körül!”

S.S., 46 éves

„A kezelések nagyon kellemesek és az eredmény láthatóan észlelhető már az első kezelés után is.  A Newa™ pontosan az, amit kerestem.”

G.W., 45 éves

tovább >>
Newa™ 3DEEP® - klinikai tanulmányok

Objektív méréseken alapuló klinikai vizsgálatok szerint a Newa™ 3DEEP® 1 hónapos kúrát követően átlagosan 36%-kal csökkenti a ráncokat. tovább >>

Mi az a 3DEEP®?

Az orvos-esztétikai centrumok népszerű arcfiatalító technológiája. Ugyanezt építették be a Newa™ otthoni ránctalanító készülékbe: hatékonyságát orvostechnikai minősítés is jelzi.

tovább >>
Newa™ 3DEEP® videók
Díjazott innováció

A Newa™3DEEP® egy Edison Awards bronzérmes találmány! Interjú a fejlesztővel:

Ránctalanítás cikkek

Ránctalanítás kollagén segítségével – Átverés vagy Csodaszer?

Napjainkban egyre többször hallhatunk a kollagén áldásos hatásairól. Ódákat zengenek róla a narancsbőrösök, az ízületi problémákkal küzdők, és a…

Ránctalanító Szalonkezelés Otthon, Karantén Idején

Végre rátaláltál a Tökéletes Ránctalanító és Bőrfeszesítő Megoldásra, mégpedig a szépségszalonok rádiófrekvenciás bőrfeszesítő kezelésében. Évek hosszú és fáradságos keresése…

Ráncok és Megereszkedett Bőr Mindenhol – Mi a Teendő?

Már nem olyan feszes az arcbőröd, mint régen? Mintha már nem is csak a ráncokkal lenne probléma, de még…

tovább >>

Newa ügyfélszolgálat

2013-2019 Newa™ 3DEEP® / Minden jog fenntartva