Azonnali bőrfeszesítő módszerek

Van az a klasszikus vicc: Feleség hazajön: ”Szervusz drágám, megjöttem a kozmetikustól!” Kérdezi a férj: „És zárva volt?” :) Ezt a hatást szeretné minden nő elkerülni, éppen ezért igen népszerűek az azonnali bőrfeszesítő hatású módszerek, még akkor is, ha csak néhány napig tart a hatásuk… Pedig tényleg csak néhány napig tart a hatásuk. De miért is?

A bőr megjelenését meghatározza a bőr alatti izmok tónusa, a bőr alsó rétegében található kollagénrostok feszessége, a bőr víztartalma, illetve a szaruréteg vastagsága. A kozmetikai és szépészeti bőrfeszesítő módszerek ezek valamelyikét célozzák meg. A fő cél a kollagénréteg megújítása lenne, de az csak hosszabb távon érhető el.

Nézzük meg milyen kémiai és fizikai eljárások képesek valamilyen azonnali hatást produkálni!

bőrfeszesítés azonnal

Azonnali bőrfeszesítésre többféle módszer létezik, ám a kollagénréteg tényleges megújítása mindig hosszabb folyamat!

Bőrfeszesítés hidratálókkal

A hidratáló készítmények megnövelik a bőr víztartalmát, így a ráncok mélysége átmenetileg csökken. Ennek szemléletes példája, ha a mazsolát vízbe áztatjuk. A hidratáló krémek hatóanyagai tömegük többszörösét képesek víz formájában megkötni, így amíg jelen vannak a bőr szövetei között, vizet is tartanak ott.

Bőrfeszesítő peelingek – kémiai hámlasztás

A hámlasztás a bőr szarurétegének rendezését jelenti. Vagyis nem feltétlenül a szaruréteg oldásáról, ledörzsöléséről van szó, mint ahogy a szóból gondolnánk. A kémiai hámlasztók általában savak. A hatás ezek fajtájától és koncentrációjától függ. A kíméletesebb készítmények nem okoznak szemmel látható hámlást, mégis felgyorsul az elhalt hámsejtek leválása. Leválnak a pigmentáltabb hámsejtek is. A szaruréteg vékonyodik, így a finom ráncok láthatósága csökken. A bőr anyagcsere-folyamatai is javulnak és csökken a faggyú mennyisége a szőrtüszőkben.

Az erősebb savak (“mélyhámlasztók”) már elsőre látványosabb eredményt adnak, de a végső hatás ugyanaz, a mellékhatások (pl.: hegképződés) viszont már jelentősebbek lehetnek. Ilyen kezeléseket követően erős fényvédelemre van szükség.

bőrfeszesítés hámlasztással

A hámlasztás a finom ráncok láthatóságát csökkentheti

Retinoid bőrfeszesítő kezelések

Ez már “durvább” kémiai orvosi beavatkozás, amely után vörösség és hámlás jelentkezik, de a kellemetlenségeket követően javulhat a bőr állapota mind az egyenetlenség, mind az egyenetlen pigmentáció, mind a finom ráncok tekintetében. Az ilyen bőrfiatalító kezelések sérülékennyé teszik a bőrt más eljárásokkal szemben, így fontos, hogy egy-két hónapig más kémiai vagy fizikai beavatkozás ne történjen.

Dermabrázó – bőrfeszesítés bőrcsiszolással

A dermabrázió egy fizikai hámlasztó eljárás, amit valamilyen finom szemcséjű anyaggal végeznek, hogy a vastagabb szaruréteget eltávolítsák. Itt nagyon fontos a kezelő személy tapasztalata és jártassága. A bőr sérülékeny és maradandó színeltérések, vagy hegek is keletkezhetnek!

Lézeres bőrmegújítás (resurfacing)

Nagyon sokféle lézer van, melyek típusuktól, hullámhosszuktól, energiájuktól függően képesek különböző hatásokat kiváltani. A lézeres hámlasztás a bőr egyenetlenségeit szinte azonnal képes megszüntetni. A mélyebb rétegek kezelése stimulálja a kollagéntermelést, így a ráncok kialakulásának okait kezeli, ez a hatás azonban nem azonnali. A lézereknek is lehetnek mellékhatásai, és a kezelések sokszor drágábbak más eljárásoknál. Az ilyen bőrfeszesítő beavatkozásokkal kapcsolatban fontos kikérni a kezelőorvos személyes véleményét.

bőrfeszesítés ráncfeltöltéssel

A befecskendezett hialuronsav vizet köt meg, így átmenetileg halványítja a ráncokat.

Injekciós ráncfeltöltések

A bőr feszülését nem csak víz, hanem egy odafecskendezett anyag is okozhatja. Hialuronsavas ráncfeltöltés esetén a hilaluronsav vizet köt meg, ám ez a bőrfeszesítő hatás csak néhány hónapig tart. Saját zsír befecskendezése valamivel hosszabb ideig látható eredményt okozhat.

Azonnali hatású injekciós eljárás a botox kezelés is, amely bénító hatású toxin segítségével képes kb. fél évre ellazítani a mimikai izmokat. Ennek veszélye, hogy rossz helyre történő fecskendezés vagy hibás adagolás esetén úgynevezett lárvaarc alakul ki.

Rádiófrekvenciás bőrfiatalítás

A rádiófrekvenciás arcfiatalítás elsősorban bőrmegújító hatása és fájdalommentessége miatt népszerű. Képes stimulálni a kollagéntermelődést (amely a bőrünk megújításához szükséges), így kúraszerűen végezve igen látványos arckontúr-javulás és ránccsökkenés érhető el segítségével. Szerencsére a rációfrekvenciás arcfiatalító kezelés is rendelkezik azonnali bőrfeszesítő hatással (a már meglévő, de meglazult kollagén rostokat rögtön összerántja), így azok számára is jó választás, akik a bőrmegújítás mellett expressz bőrfeszesítésnek is örülnének.

bőrfeszesítés arcplasztikával

Ha arcplasztikán gondolkodunk, számoljunk a műtét utáni felépülési idővel is!

Plasztikai műtét – ráncfelvarrás

A ráncfelvarrás általában a bőr kisimítását jelenti, a felesleges bőrszövet eltávolításával. Ez történhet kis területen, de akár az egész arcon is a haj és a fül vonalában. Műtéti beavatkozás lévén az arcplasztika természetesen kockázatokkal jár, valamint a műtétet követő felépülési idővel is számolnunk kell.

Azonnali bőrfeszesítésre tehát többféle módszer létezik, azt azonban ne feledjük, hogy a kollagénréteg tényleges megújítása mindig hosszabb folyamat! Így ha szeretnénk bőrünket megújítani, érdemes olyan eljárást választani, amely nemcsak azonnali bőrfeszesítést nyújt, hanem a bőr kollagéntermelését is képes stimulálni.

gulyas1

Dr. Gulyás Tamás – orvos, életmódszakértő – Newa.hu

Tanácsra van szüksége?
Forduljon bizalommal szakértőnkhöz!

Tel.: + 36 30 6303 777
Email: info@newa.hu

newa-ranctalanitas-otthonTű és fájdalom nélkül fiatalítaná bőrét?

Ismerje meg a Newa™ rádiófrekvenciás ránctalanító, arcfiatalító készüléket, amellyel saját otthonában, kényelmesen feszesítheti arckontúrját és csökkentheti ráncait!

bovebben-newa

Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!

Név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet

Biztonsági kód:

Sztárok, akik velünk fiatalodtak
Horváth Éva

„Egy-egy esemény előtt ez a pár perces arcfiatalítás valóban csodára képes. És ha megcsináljuk a 20 napos kúrát, akkor a ránctalanító hatás sem marad el.”

Horváth Éva, szépségkirálynő

Bíró Ica

„Azért szeretem nagyon a Newa bőrfiatalító készüléket, mert nemcsak a ráncokat csökkenti, hanem az arc kontúrját is eredményesen megemeli."

Bíró Ica, modell

tovább >>
Bőrgyógyászok ajánlásával
Dr. Julia T. Hunter

„Ez a legjobb teljes testre alkalmazható bőrfeszesítő technológia, mellyel eddig találkoztam (...) pedig nekem nem könnyű a kedvemre tenni.”

Dr. Julia T. Hunter

Dr. Neil S. Sadick

„Mi ajánljuk a Newát az összes olyan páciensünknek, aki nagyszerű, otthon elérhető eredményekre vágyik."

Dr. Neil S. Sadick

tovább >>
Newa™ 3DEEP® - vásárlóink eredményei

„Már rögtön az első kezelést követően éreztem a különbséget a bőrömön – és látható is volt! Nagyon sok dicséretet kaptam.”

G.H., 52 éves

„A szarkalábak és ráncok már kevésbé észrevehetőek, különösen a mélyebb ráncok a szemem körül!”

S.S., 46 éves

„A kezelések nagyon kellemesek és az eredmény láthatóan észlelhető már az első kezelés után is.  A Newa™ pontosan az, amit kerestem.”

G.W., 45 éves

tovább >>
Newa™ 3DEEP® - klinikai tanulmányok

Objektív méréseken alapuló klinikai vizsgálatok szerint a Newa™ 3DEEP® 1 hónapos kúrát követően átlagosan 36%-kal csökkenti a ráncokat. tovább >>

Mi az a 3DEEP®?

Az orvos-esztétikai centrumok népszerű arcfiatalító technológiája. Ugyanezt építették be a Newa™ otthoni ránctalanító készülékbe: hatékonyságát orvostechnikai minősítés is jelzi.

tovább >>
Newa™ 3DEEP® videók
Díjazott innováció

A Newa™3DEEP® egy Edison Awards bronzérmes találmány! Interjú a fejlesztővel:

Ránctalanítás cikkek

Ránctalanítás kollagén segítségével – Átverés vagy Csodaszer?

Napjainkban egyre többször hallhatunk a kollagén áldásos hatásairól. Ódákat zengenek róla a narancsbőrösök, az ízületi problémákkal küzdők, és a…

Ránctalanító Szalonkezelés Otthon, Karantén Idején

Végre rátaláltál a Tökéletes Ránctalanító és Bőrfeszesítő Megoldásra, mégpedig a szépségszalonok rádiófrekvenciás bőrfeszesítő kezelésében. Évek hosszú és fáradságos keresése…

Ráncok és Megereszkedett Bőr Mindenhol – Mi a Teendő?

Már nem olyan feszes az arcbőröd, mint régen? Mintha már nem is csak a ráncokkal lenne probléma, de még…

tovább >>

Newa ügyfélszolgálat

2013-2019 Newa™ 3DEEP® / Minden jog fenntartva