Így öregszik az arc – lépésről lépésre

Bizonyos kor fölött minden születésnapunkon meglepődünk, mennyit változtunk. A művészek ezeket a jellemző változásokat használják a különböző korú emberek ábrázolásakor. Ezt programozzák be az alkalmazásokba is, melyek megmutatják, milyenek leszünk évek múlva.

Dr. Gulyás Tamás orvos-szakértőnk cikkéből megtudhatja, hogyan változik arcunk lépésről lépésre, és – ha az idő kerekét nem is állíthatjuk meg – hogyan késleltethetjük a változásokat.

20+: amikor még nem is gondolunk az arcfiatalításra…

A kollagén és elasztikus rostok, amelyek tartást és rugalmasságot adnak az arcbőrnek, húszas éveinkben még erejük teljében vannak. Az arc izomzata is megfelelő tónusú és a bőr alatti zsírpárnák szépen megtámasztják a bőrt, így adják meg a fiatalos formát. Az arcbőr ilyenkor általában nem száraz, inkább csillogó; víz- és zsírtartalma is ideális.

Tudta?
A Washington Egyetemen már olyan eszközt is kifejlesztettek, amely egy gyermek fotója alapján 80 éves koráig képes előre jelezni várható arcképét. Az eredmény videón:

Megoldás: napvédelem

Ekkor még nem is jut eszünkbe, hogy az idő telik, pedig érdemes lenne gondolni a megelőzésre. Ennek egyik eleme a megfelelő fényvédelem és a káros oxidatív hatások mérséklése. Talán a dohányzás mellőzése a legfontosabb, hiszen ez súlyos éveket öregíthet a bőrön! Antioxidáns hatása miatt sok színes növény fogyasztása is erősen ajánlott.

Arcfiatalítás napvédelemmel

A napvédelem már fiatalon is fontos, hiszen az UV-sugárzás könnyen pigmentfoltok kialakulásához vezethet!

30+: karakteresebb vonások, egyenetlen arcszín, finom ráncok megjelenése

Harmincon túl sajnos már elindulnak a látható változások. Megjelenik egy-két barna pötty, illetve az arcszín veszít egyenletességéből. Ennek okai nemcsak a pigmentek helyi felhalmozódása, hanem az apró érfal változások, keringési egyenetlenségek. A pigmentlerakódás is elindul a homlokon, az állakon és az orcákon. A napvédelem ilyenkor még jelentősebb szerepet kell, hogy kapjon.

Ugyanakkor a napvédelem nem minden: a foltokért hormonális változások is felelősek lehetnek. Terhesség alatt sokakon jelennek meg elszíneződések, és a fogamzásgátlók is okozhatnak ilyen elváltozásokat.

pigmentfoltok eltüntetése

A bőr fizikai sérülésével járó kezelések (pl. dermaroller, mélyhámlasztás) után napsütés hatására pigmentfoltok alakulhatnak ki. Napsütéses évszakban ezért csak olyan kezelést ajánlott végezni, amely teljesen kockázatmentes: pl. a rádiófrekvenciás arcfiatalítás!

A kollagén termelése már 20 éves kortól kezd csökkeni (évente 1%-ot), de láthatóan ez a harmincas évekre manifesztálódik. Ilyenkor már finom ráncok megjelenhetnek a szemek között függőlegesen, illetve a szemek mellett is, apró szarkalábak képében. A bőr alatti zsírpárnák térfogata elkezd csökkenni, különösen az arc középvonalában és az állakon, amitől a vonások karakteresebbé válnak, az arc hosszúkásabbnak hat.

Megoldás: arcfiatalítás hámlasztással, táplálással, bőrmegújítással

Az arcfiatalításra és a bőr megújítására sok módszer létezik. A hámlasztó eljárások és a bőrt tápláló anyagok segíthetnek elodázni a változásokat, a bőr megújulási képességének segítésével. Ilyenkor már ésszerű lehet lézeres vagy rádiófrekvenciás arcfiatalító kezelés alkalmazása is. Egyrészt mert megnövelik a bőr átjárhatóságát a kozmetikumok számára. Másrészt – és a fő hatásuk ez – stimulálják a bőr alján található, kollagén és elasztin-termelő sejteket, így ellene dolgoznak a kötőszövet gyengülésének. Ezen kívül a bőr egészének megújulását is képesek beindítani, a bazális bőrsejtek stimulálásával. Így nem csak a finom ráncok, hanem a pigmentfoltok és színegyenetlenségek halványítására, eltüntetésére is alkalmasak lehetnek. Tehát valóban látványos arcfiatalító kezelést nyújtanak.

Arcfiatalító kezelés

30-40 között már arcfiatalító kozmetikai kezelést is érdemes lehet igénybe venni.

40+: szárazabb bőr, megereszkedő arc, mélyülő ráncok

Negyvenes éveinkben a bőr szárazabbá válik, nem tudja már úgy megtartani a vizet, mint egykor, ráadásul zsírtartalma is csökken. Ennek hatására a fenti folyamatok eredménye látványosabbá válik. A kötőszöveti rostok tömege ekkorra már több mint 10%-kal csökken, amitől nem csak a ráncok válnak kifejezettebbé, de a bőr egészének tartása is romlik.

A bőr alatti zsírpárnák mérete tovább csökken, amihez a kötőszöveti tartás gyengülése társul, így a bőr is kezd megereszkedni. A száj körüli mély zsírpárnák csökkenése miatt az ajkak feletti bőr az orrot is valamivel lejjebb húzza, így az orr hegye kissé lentebb ereszkedik. Ennek hatására a szemek közötti függőleges vonalakat már vízszintes ráncok is tarkítják. A szemek alatt táskák jelennek meg, az állkapocs alsó vonala kettős kontúrt vesz fel, illetve megjelenik a toka.

Rádiófrekvenciás arcfiatalító kezelés - Newa

Rádiófrekvenciás arcfiatalító kezelés a Newa 3DEEP készülékkel otthon, kényelmesen mégis látványos eredménnyel végezhető. Bővebb információ itt >>

Megoldás: arcfiatalító kezelések (rádiófrekvenciás bőrmegújítás, intenzív hidratálás)

A korábban javasoltakon túl a megfelelő folyadékbevitel, a hidratáló krémek alkalmazása, a hialuronsav-pótlás és a kifejezettebb antioxidáns-bevitel egyértelműen javasolt. A lézeres és rádiófrekvenciás arcfiatalító kezelések hatása már sokkal erőteljesebben megmutatkozhat. A kollagén és elasztikus rostok az általuk keltett hő hatására összehúzódnak, ami javítja a tartást, csökkenti a ráncokat. Emellett az új kötőszöveti rostok termelődése is fokozódik, így az ilyen arcfiatalító kezelések használata kitolja az arc szerkezetének további romlását.

50-60+: öregedő csontszerkezet és arcizmok

A menopauzát követően a kollagén és elsztikus rostok elvesztése akár tízszeresére is gyorsulhat. A mimikai izmok tónusa is gyengül (ami még jó is lehet, hiszen például a botox kezelés is pont ezt eredményezi). A megfelelő húzás hiánya viszont a csontszerkezet átépüléséhez vezet, ami az arc jellegét is változtatja.

száj körüli ránc

Fogászati problémák (pl. ínysorvadás) is jelentősen öregíthetik, beesetté tehetik az arcot!

Az arccsont állománya csökken, az állkapocscsont tömege és szöge megváltozik. Ráadásul íny- és fogbetegségek miatt is sorvadhat az arccsont, így beesetté válhat az orca és újabb ráncok is megjelenhetnek a száj körül.

A folyamatok erősen függenek az öröklődéstől, így az alkalmazandó szépészeti eljárásokat is ezek függvényében kell kiválasztani.

Megoldás: Rádiófrekvenciás arcfiatalító kezelés, orvos-esztétikai beavatkozások

A rádiófrekvenciás és lézeres arcfiatalító kezelésekkel egy ideig még ilyenkor is lépést lehet tartani a folyamattal, de eljöhet az a pont, amikor már ez sem elég. Ezekben az esetekben plasztikai sebészeti beavatkozások és fogászati eljárások segíthetnek az öregedés jeleinek további csökkenésében.

gulyas1

Dr. Gulyás Tamás – orvos, életmódszakértő – Newa.hu

Tanácsra van szükséged?
Fordulj bizalommal szakértőnkhöz!

Tel.: + 36 30 6303 777
Email: info@newa.hu

 

Newa™ bőrfiatalító: hírességek ajánlásával!

Bíró Ica és Newa ránctalanító készülékAzért szeretem nagyon a Newa bőrfiatalító készüléket, mert nemcsak a ráncokat csökkenti, hanem az arc kontúrját is eredményesen megemeli.”

Bíró Ica

 

newa-ranctalanitas-otthonTű és fájdalom nélkül fiatalítaná bőrét?

Ismerje meg a Newa™ ránctalanító készüléket, amellyel saját otthonában, kényelmesen végezhet 3DEEP® rádiófrekvenciás arckezeléseket!

bovebben-newa

Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!

Név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet

Biztonsági kód:

Sztárok, akik velünk fiatalodtak
Horváth Éva

„Egy-egy esemény előtt ez a pár perces arcfiatalítás valóban csodára képes. És ha megcsináljuk a 20 napos kúrát, akkor a ránctalanító hatás sem marad el.”

Horváth Éva, szépségkirálynő

Bíró Ica

„Azért szeretem nagyon a Newa bőrfiatalító készüléket, mert nemcsak a ráncokat csökkenti, hanem az arc kontúrját is eredményesen megemeli."

Bíró Ica, modell

tovább >>
Bőrgyógyászok ajánlásával
Dr. Julia T. Hunter

„Ez a legjobb teljes testre alkalmazható bőrfeszesítő technológia, mellyel eddig találkoztam (...) pedig nekem nem könnyű a kedvemre tenni.”

Dr. Julia T. Hunter

Dr. Neil S. Sadick

„Mi ajánljuk a Newát az összes olyan páciensünknek, aki nagyszerű, otthon elérhető eredményekre vágyik."

Dr. Neil S. Sadick

tovább >>
Newa™ 3DEEP® - vásárlóink eredményei

„Már rögtön az első kezelést követően éreztem a különbséget a bőrömön – és látható is volt! Nagyon sok dicséretet kaptam.”

G.H., 52 éves

„A szarkalábak és ráncok már kevésbé észrevehetőek, különösen a mélyebb ráncok a szemem körül!”

S.S., 46 éves

„A kezelések nagyon kellemesek és az eredmény láthatóan észlelhető már az első kezelés után is.  A Newa™ pontosan az, amit kerestem.”

G.W., 45 éves

tovább >>
Newa™ 3DEEP® - klinikai tanulmányok

Objektív méréseken alapuló klinikai vizsgálatok szerint a Newa™ 3DEEP® 1 hónapos kúrát követően átlagosan 36%-kal csökkenti a ráncokat. tovább >>

Mi az a 3DEEP®?

Az orvos-esztétikai centrumok népszerű arcfiatalító technológiája. Ugyanezt építették be a Newa™ otthoni ránctalanító készülékbe: hatékonyságát orvostechnikai minősítés is jelzi.

tovább >>
Newa™ 3DEEP® videók
Díjazott innováció

A Newa™3DEEP® egy Edison Awards bronzérmes találmány! Interjú a fejlesztővel:

Ránctalanítás cikkek

Itt a tuti módszer, ami segít a toka ellen!

Az áll alatt megereszkedő bőrt nevezzük tokának. Érdekes, nem? Ha nem ereszkedett meg, nem is nevezzük tokának! ..akkor csak…

Ránctalanítás kollagén segítségével – Átverés vagy Csodaszer?

Napjainkban egyre többször hallhatunk a kollagén áldásos hatásairól. Ódákat zengenek róla a narancsbőrösök, az ízületi problémákkal küzdők, és a…

Ránctalanító Szalonkezelés Otthon, Karantén Idején

Végre rátaláltál a Tökéletes Ránctalanító és Bőrfeszesítő Megoldásra, mégpedig a szépségszalonok rádiófrekvenciás bőrfeszesítő kezelésében. Évek hosszú és fáradságos keresése…

tovább >>

Newa ügyfélszolgálat

2013-2019 Newa™ 3DEEP® / Minden jog fenntartva