Pigmentfoltok eltüntetése – lehetséges?

Az évek múltával egyre többen hajlandóak „kibékülni” ráncaikkal, azonban a bőr öregedésének egyéb jelei – pl. fakuló arcszín, pigmentfoltok, bőregyenetlenségek – mind zavaróbbá válhatnak. Szerencsére léteznek arcfiatalító módszerek, amelyekkel az arcszín üdébbé, fiatalosabbá tehető és a pigmentfoltok eltüntetése, halványítása is lehetséges!

Miért „öregszik” az arcszín?

A kor előrehaladtával bőrünk színe is változik, ami belső és külső okokra vezethető vissza. A változások mértéke a különböző etnikai csoportoknál más és más lehet.

Pigmentfoltok eltüntetése

A pigmentfoltok kialakulásának belső és külső okai is vannak! Szerepet játszanak kialakulásukban az öregedési folyamatok, valamint az UV fény károsító hatása is.

A pigmentfoltok és a fakó arcszín belső okai

A belső okok magából az öregedési folyamatokból adódnak (pl. sejtek öregedése, hormonszintek változása, növekedési faktorok termelésének csökkenése). A szöveti funkció működése beszűkül, a bőr víztartalma csökken, ezért szárazabbá válik, fokozatosan elvékonyodik. Ennek a folyamatnak a része a bőr egyre fakóbbá válása is, amelyet az ún. melanoszómák számának csökkenése okoz. A melanoszómák tulajdonképpen kis festék-csomagocskák a bőrben, amelyek a bőr színét adó festékanyagot, a melanint tárolják. A bőr színét ezeknek a festék-csomagocskáknak a nagysága és sűrűsége határozza meg.

A bőr fakóbbá válásával párhuzamosan pigmentfoltok (“öregségi foltok”) is megjelenhetnek a bőrön, ami a melanoszómák eloszlási egyenetlenségének következménye.

Mindezek mellett az évek múltával öregségi bőrelváltozások is egyre gyakoribbá válnak, amelyek már a bőr szintjéből is kiemelkednek (lehetnek színesek, bőrszínűek, hámlóak stb.). Ezekkel mindenképpen ajánlott bőrgyógyászhoz fordulni!

A pigmentfoltok külső okai

Az öregségi foltok kialakulásának külső oka a bőr ultraibolya (UV) fény okozta öregedése, azaz a „fotoaging”. Ezek az intenzív oxidációs hatások rárakódnak a belső változásokra. Hatásuk nem lebecsülendő, hiszen az öregedő bőr elváltozásait akár 80%-ban is a fotoaging számlájára írhatjuk! Ettől válnak kifejezettebbé a ráncok (ez felelős leginkább a mély ráncokért), ettől lesz kifejezettebb a bőr szárazsága, érdessége, és egyenetlensége.

Pigmentfoltok eltüntetése

Az UV fény károsító hatása világosabb bőr esetén korábban megmutatkozhat!

A megváltozott színeloszlást is ez okozza: a melanociták (festéksejtek) az UV fény hatására károsodnak, ennek következtében intenzívebb színű és fakóbb elváltozások jelentkeznek bőrön a kor előrehaladtával.

Persze az UV fény hatására bekövetkező változások nagymértékben függenek a kiinduló bőrszíntől is. A világosabb bőrű embereken korábban jelenhetnek meg elváltozások és ezek később kifejezettebbek is lesznek, mint sötétebb bőrű emberek esetén. Ennek oka, hogy a bőr nap elleni védekezésének eszköze pont a bőr festékanyag tartalma; tehát a sötétebb bőr több melaninja nagyobb védelmet jelent.

Miért érdemes foglalkozni a pigmentfoltokkal?

A pigmentfoltok zavaróak lehetnek, rejtett vagy nyílt diszkriminációhoz vezethetnek, így akár az életminőséget is rontják és pszichológiailag is káros hatást fejthetnek ki. Épp ezért így vagy úgy foglalkozni kell velük. Mindenképp dolgozni kell az öregedés jeleinek elfogadásán, de ugyanúgy, ahogy a ráncok ellen, a pigmetfoltok ellen is lehet küzdeni ideig-óráig.

Mit tehetünk a pigmentfoltok eltüntetése érdekében?

Az apró pigmentfoltok általában villanófényes kezelésekkel, illetve lézerrel eltüntethetőek vagy halványíthatóak. Ennek a mechanizmusa hasonló a villanófényes szőrtelenítéshez, vagyis a melaninban elnyelődő villanófény hővé alakul és elégeti azt. Az égés hatására megváltozott struktúra miatt pedig az immunrendszer képes eltávolítani az égett melanint. Sajnos azonban ez nem mindig eredményezi a folt eltűnését, hiszen az nem feltétlenül sejten belül helyezkedik el.

Ránctalanítás ranctalanitas fotorejuvelációval

Az IPL kezelés halványíthatja a pigmentfoltokat

Egyenletesebb arcszín – rádiófrekvenciás arcfiatalítással!

Jó hír, hogy a rádiófrekvenciás arcfiatalító kezelések – amelyek alapvetően ránccsökkentő és arckontúr-javító eljárások – mintegy „mellékhatásként” a pigmentfoltokat is képesek halványítani. Persze ez nem a pigmenfoltok direkt kezelésének, hanem a funkció javulásának az eredménye. Ugyanúgy, ahogy a bőr kötőszöveti rostjai képesek újrarendeződni a rádiófrekvenciás bőrfiatalítás hatására, a melanin-eloszlás is képes újra egyenletesebbé válni, így az arctónus javulhat, az arcbőr fiatalosabbá, üdébbé, sugárzóbbá válhat.

Hogyan hat a pigmentfoltok ellen a rádiófrekvencia?

A rádiófrekvenciás bőrfiatalító kezelés jelentősen különbözik a pigmentfoltok eltüntetését célzó kezelésektől. A bőrfiatalítás ugyanis nem a tüneteket (pigmentfoltokat) kezeli, hanem a bőr bazális sejtjeire hat, így a fibroblasztokra melyek a kollagén és elasztint termelik, és a melanocitákra amik a pigment termeléséért felelősek. Ezen sejtek anyagcseréjének fokozása képes helyreállítani a funkciójukat is, így nem csak az öregedés tünetei, hanem azok okai is célba vehetőek!


63-eves-1-honap-utan_Newa_ranctalanito_geppel3

63 éves nő 1 hónapos Newa™ 3DEEP® otthoni rádiófrekvenciás arcfiatalító kúra előtt és után

Pimentfoltok megelőzése fényvédelemmel

Ha szeretnénk elkerülni vagy késleltetni a pigmentfoltok és egyéb elváltozások kialakulását, illetve csökkentenénk azok mértékét, akkor folyamatosan gondoskodnunk kell a megfelelő fényvédelemről!

Arcfiatalítás napvédelemmel

A fényvédelem a pigmentfoltok csökkentésében is segít!

És persze azt se feledjük, hogy a bőr fizikai sérülésével (pl. tűszúrás, hámlás) járó kozmetikai kezelések jelentősen növelik a pigmentfoltok kialakulásának esélyét, így napsütéses évszakban semmiképpen ne végezzünk ilyen eljárásokat!

Dr. Gulyás TamásDr. Gulyás Tamás – orvos, életmódszakértő – Newa.hu

Tanácsra van szüksége?
Forduljon bizalommal szakértőnkhöz!

Tel.: + 36 30 6303 777
Email: info@newa.hu

 

Newa ránctalanítás, arcfiatalításTű és fájdalom nélkül fiatalodna?

Ismerje meg a Newa™ arcfiatalító készüléket, amellyel saját otthonában végezhet 3DEEP® rádiófrekvenciás arckezeléseket!

bovebben-newa

Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!

Név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet

Biztonsági kód:

Sztárok, akik velünk fiatalodtak
Horváth Éva

„Egy-egy esemény előtt ez a pár perces arcfiatalítás valóban csodára képes. És ha megcsináljuk a 20 napos kúrát, akkor a ránctalanító hatás sem marad el.”

Horváth Éva, szépségkirálynő

Bíró Ica

„Azért szeretem nagyon a Newa bőrfiatalító készüléket, mert nemcsak a ráncokat csökkenti, hanem az arc kontúrját is eredményesen megemeli."

Bíró Ica, modell

tovább >>
Bőrgyógyászok ajánlásával
Dr. Julia T. Hunter

„Ez a legjobb teljes testre alkalmazható bőrfeszesítő technológia, mellyel eddig találkoztam (...) pedig nekem nem könnyű a kedvemre tenni.”

Dr. Julia T. Hunter

Dr. Neil S. Sadick

„Mi ajánljuk a Newát az összes olyan páciensünknek, aki nagyszerű, otthon elérhető eredményekre vágyik."

Dr. Neil S. Sadick

tovább >>
Newa™ 3DEEP® - vásárlóink eredményei

„Már rögtön az első kezelést követően éreztem a különbséget a bőrömön – és látható is volt! Nagyon sok dicséretet kaptam.”

G.H., 52 éves

„A szarkalábak és ráncok már kevésbé észrevehetőek, különösen a mélyebb ráncok a szemem körül!”

S.S., 46 éves

„A kezelések nagyon kellemesek és az eredmény láthatóan észlelhető már az első kezelés után is.  A Newa™ pontosan az, amit kerestem.”

G.W., 45 éves

tovább >>
Newa™ 3DEEP® - klinikai tanulmányok

Objektív méréseken alapuló klinikai vizsgálatok szerint a Newa™ 3DEEP® 1 hónapos kúrát követően átlagosan 36%-kal csökkenti a ráncokat. tovább >>

Mi az a 3DEEP®?

Az orvos-esztétikai centrumok népszerű arcfiatalító technológiája. Ugyanezt építették be a Newa™ otthoni ránctalanító készülékbe: hatékonyságát orvostechnikai minősítés is jelzi.

tovább >>
Newa™ 3DEEP® videók
Díjazott innováció

A Newa™3DEEP® egy Edison Awards bronzérmes találmány! Interjú a fejlesztővel:

Ránctalanítás cikkek

Ránctalanítás kollagén segítségével – Átverés vagy Csodaszer?

Napjainkban egyre többször hallhatunk a kollagén áldásos hatásairól. Ódákat zengenek róla a narancsbőrösök, az ízületi problémákkal küzdők, és a…

Ránctalanító Szalonkezelés Otthon, Karantén Idején

Végre rátaláltál a Tökéletes Ránctalanító és Bőrfeszesítő Megoldásra, mégpedig a szépségszalonok rádiófrekvenciás bőrfeszesítő kezelésében. Évek hosszú és fáradságos keresése…

Ráncok és Megereszkedett Bőr Mindenhol – Mi a Teendő?

Már nem olyan feszes az arcbőröd, mint régen? Mintha már nem is csak a ráncokkal lenne probléma, de még…

tovább >>

Newa ügyfélszolgálat

2013-2019 Newa™ 3DEEP® / Minden jog fenntartva